Familieterapeut | Blog

Min blog

10. november 2022

Jobber tankene dine for deg eller mot deg?

Psykisk velvære

Tankene er mat for hjernen, kroppen og helsen vår?

I løpet av dagen tenker vi mellom 15.000 og 60.000 tanker, både gode og onde tanker. Det er vel viktig å lære forskjellen mellom når man virkelig bruker hjernen som et verktøy for å ha et bedre liv og når tankene styrer livet på en skadelig måte.

Det å forstå hvordan tankene påvirker deg er nok viktig til livskvalitet vårt, så her kommer 7 tips til refleksjon og trening av nye tankemøstre som har positivt effekt på ditt velvære.

7. mai 2022

10 tegn på uløste traumer

Traumer eller sorg
uløste traumer

Det å leve med trauma er ikke sunt.

Mange kvier seg for å oppsøke behandling, noen har kanskje skammer seg over ting de har opplevd, de kjenner på skyldfølelse, er redde for å bli overveldet eller dømt. Trauma kan ha langvarige symptomer som kan gå utover funksjonsevnen i hverdagen. Hyperårvåkenheten er et middel til selvbeskyttelse etter traumer som distraherer fra de indre følelsesmessig smerte og holder oppmerksomheten utad, hvilke gjør de berørte svært sårbare i livssituasjoner.

11. november 2021

Trives du i jobben din?

Helse i arbeidslivet
Praktiske råd for å lykkes i arbeidslivet uten å ofre helsen

Visste du at trivsel på arbeidsplassen påvirker egen helse og egen livskvalitet? Å mistrives på jobb, kan i lengden få konsekvenser for både for deg og familien din. Stressreaksjoner som har negativ fysiologisk og psykologisk effekt på mennesket.

09. november 2021

Har du reelle forholdsforventninger?

Parforhold
Realistisk syn i samlivet ditt

Det å bli i et forhold bør man til enhver tid ta hensyn til den andre personen. Det er viktig å huske på at et forhold består av to ulike personer som har unike meninger, følelser og reaksjoner. Jo mer du blir forelsket i henne/ham, jo mer vil du akseptere alle hennes/hans feil og mangler.

21. april 2021

Pandemiens lyse side

Familie- og samfunnshelse
Pandemiens lyse side

Korona er ikke bare et mørkt hull. Mens alle TV-kanaler snakker om korona, det er vel lettere å tenke klart når man ser på den lyse siden av livsbetingelser.