Familieterapeut | Pandemiens lyse side

Min blog

21. april 2021

Pandemiens lyse side

Familie- og samfunnshelse

Syv positive ting vi har fått ut av korona

Korona er ikke bare et mørkt hull. Mens alle TV-kanaler snakker om korona, det er vel lettere å tenke klart når man ser på den lyse siden av livsbetingelser.

2020 er året som lærte oss å leve med sosial distanse, isolasjon og usikkerhet. Livet ble satt på vent, mange ble permittert, sitter på hjemmekontor og følger opp barn. Folk ble bekymret for hvordan pandemien påvirker familielivet og personlige økonomien. Dette kan føre til større konflikter enn før og til et stort behov av å ha noen å snakke med.

Nå er det på tide å se pandemiens lyse side:

  1. Korona skapte nærhet, og familielivet har blitt styrket under koronatiden.
  2. Foreldrene tilbringer mer tid sammen med barna. Dette er en god anledning til å visse barna verdiene som vil hjelpe dem å møte verden på en sunn måte.
  3. Man ble klar over viktige ting som betyr noe i livet: familie, helse, venner, frihet og natur.
  4. God anledning til å finne indre ro. Å tilbringe tid med seg selv hjelper man til å kjenne seg selv bedre og til å skape orden i tankene. Yoga kan være en form for terapi.
  5. Tilhørighet er god for psykisk helse. Vi er verdifulle mennesker for hverandre, og det er viktig å følge opp alle rundt oss.
  6. Lær deg å aksepter det du ikke kan forandre, og endre de tingene du faktisk kan gjøre noe med.
  7. Kreativitet blomstrer i koronatider.

Familieterapeut

Står du i en vanskelig livssituasjon? Opplever du relasjonelle vansker, sosial angst, depresjon eller stress? Vi tilbyr både individ-, par- og/eller familiesamtaler hjemme hos familier eller gjennom videosamtale.

Kontaktinformasjon